Національний природний парк “Слобожанський”

Харківська область

  • Частково обмежено

Обмеження:

У національному парку станом на травень 2023 року заборонено відвідувати ліс, тому екостежки та туристичні маршрути недоступні. Можна відпочити в наметі у рекреаційних пунктах або в будиночку Володимирівського природоохоронного науково-дослідного відділення. Орендувати приміщення та дізнатись актуальну інформацію щодо відвідування парку можна за телефоном +380683134542 і поштою npp_slobozhanskiy@ukr.net.

Про парк

Край бобрів, мальовничих лісів та таємничих боліт – це Національний природний парк “Слобожанський”. Вас зачарує кожен клаптик унікальної території з близько двохсот боліт та лісових озер, соснових та мішаних лісів. Саме тут можна спостерігати за бобрами та їх дивовижним будівництвом: на всіх тутешніх водоймах є хатки, греблі, нори, канали та дерева з характерними погризами.

 

На болотах ви побачите комахоїдні рослини (росичку, пухирник) та білі мохи (головні утворювачі торфу). У лісах – різноманіття дерев, чагарників, трав’янистих рослин, де навесні захоплює неймовірне різнобарв’я первоцвітів, а восени – розсипи грибів. Вам можуть трапитись і полохливі мешканці парку – сарна європейська, заєць, лісова куниця. Для великої кількості птахів, комах та інших тварин парк є рідною домівкою. Тут охороняють 51 вид тварин та 22 види рослин і грибів, які занесені до Червоної книги України.

 

Тут можна не лише насолодитися природою, а й відпочити з рідними та друзями. Адже у парку створили та розвивають комплекс з понад 10 туристичних об’єктів – екологічних стежок, туристичних маршрутів, рекреаційних та кемпінгових зон.

Сайт

Насолоджуйтесь

Чим зайнятись

Походи
Походи
Веломандри
Веломандри
Риболовля
Риболовля
Спостереження за птахами
Спостереження за птахами
Етномандри
Етномандри
Культура
Культура
Події
Події
Кемпінги
Кемпінги
info

52,4 км. кв.

Площа парку


icon
4

туристичні маршрути

icon
32,7 км

протяжність маршрутів

icon
5

рекреаційних зон та кемпінгів

icon
3

природних джерела води

icon
5

пам'яток історико-культурної та паркової спадщини в околицях парку

icon
51

вид рідкісних тварин

icon
22

види рідкісних рослин та грибів

Увага!

Частина території парку - заповідна зона, яка є під особливою охороною. Мандрівникам тут гуляти не можна. Дотримуючись правил, ви допоможете нам зберегти унікальну природу та уникнете зайвих витрат на штрафи.

Міжнародні статуси

Як добратись

Потягом

найближча залізнична станція – Водяна (18 км від парку). До Водяної можна дістатися електричкою сполученням Харків-Полтава (пересадка на станції Огульці) та Полтава-Харків.

Автобусом

є автобусне сполучення з Харковом

Автомобілем

з Харкова – 87 км (1,5 год автомобілем)
Полтави – 90 км (1,5 год автомобілем)

Літаком

Найближчі аеропорти: Харків, Полтава

Контакти


смт. Краснокутськ, вул. Зарічна, 15-А, Харківська обл., Україна, 62002
Більше інформації в нас на сайті та у наших соцмережах

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: