Без бар’єрів: ще три інклюзивні маршрути з’явились в нацпарках

У двох нацпарках та одному заповіднику відкрили нові еко-освітні інклюзивні стежки. Маршрути забезпечили інфраструктурою для осіб з особливими потребами.

Облаштували інклюзивну стежку у Карпатському біосферному заповіднику у «Долині нарцисів» поблизу міста Хуст. За складністю маршрут кваліфікується як простий. Тривалість мандрівки складає близько 1,5 години. Екостежка починається біля будівлі еколого-освітнього центру «Музей нарцису». Вона проходить асфальтованою дорогою, що робить її доступною для осіб на інвалідних візках. На маршруті облаштовані 8 місць відпочинку та три оглядові майданчики. Також вздовж маршруту розміщені зручні інформаційні стенди.

Ще одну стежку облаштували у Національному природному парку «Дністровський каньйон» у місті Заліщики. Там створили маршрут «Заліщицький парк». У парку встановили 5 інформаційних стендів з QR кодами для озвучення основної інформації про маршрут, а саму стежку зробили зручною для пересування людей на інвалідних візках. 

Також стежку облаштували у Національному природному парку «Білобережжя Святослава». На маршруті «Суворівський» встановлено 10 спеціальних переходів в місцях найбільш зручного перетину Кінбурнської коси від причальної до пляжної зони. Ці переходи є зручними для пересування на візках по піску. На цьому ж маршруті обладнали і заїзд в море.

Нагадаємо, що Уряд схвалив Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та затвердив План заходів на наступні півтора роки. Його мета – усунути бар’єри у різних сферах суспільного життя до 2030 року, аби Україна стала комфортною для кожного громадянина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Новини

Стежка для бьордвочингу в Нижньодністровському національному парку: як доїхати

У цьому матеріалі зібрали поради бьордвочерів Ігоря Вєтохіна, Олександра Бурковського та Сергія Ковальова про досвід птахоспоглядання на стежці "Шепіт заплав".

  • Птахи
  • Без категорії
  • Мандри

Човном пересувалися більше, ніж машиною: експедиція в національний парк «Прип’ять-Стохід»

Парк межує з Білоруссю, лежить у прикордонній зоні. З Києва ми їхали 6 годин чудовою варшавською трасою (автошлях E373. — Ред.). Після Маневичів треба повернути на північ і їхати до Любешева

  • Без категорії
  • Мандри

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: