У Брюсселі відбулась міжнародна зустріч, щодо спільного управління об’єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

У Брюсселі відбулось засіданні Комітету зі спільного управління транснаціональним серійним об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи».

У фокусі роботи засідання Комітету було:

стан виконання робочого плану;

результати розгляду звіту про збереження спадщини;

стан перевірки менеджменту буферних зон об’єкту спадщини;

робота над формуванням періодичної звітності;

огляд інформації по втіленню міжнародних  проєктів;

презентація Європейської Комісії про лісову стратегію ЄС;

найкращі практики проведення Оцінки впливу на довкілля та соціальні системи при плануванні масштабних інфраструктурних чи енергетичних проєктів поблизу території об’єктів Спадщини;

робота над останнім досьє з розширення Спадщини і про проведену модифікацію її меж тощо.

На початку наступного року всі країни-учасниці повинні підготувати листи-погодження щодо розширення спільного Об’єкту та включення нових учасників.

Окремою темою зустрічі стала організація роботи Координаційного Офісу та його фінансування на основі внесків країн-учасників. Для цього сформують робочу групу з уповноважених представників всіх країн-учасниць для напрацювання пропозицій для розгляду на наступному засіданні Спільного Комітету.

До складу української делегації були включені директор Департаменту природно-заповідного фонду та земельних ресурсів Едуард Арустамян та представники Карпатського біосферного заповідника.

Карпатський біосферний заповідник є провідною установою щодо Всесвітньої природної спадщини в Україні. На його території зберігається найбільший у світі осередок букових пралісів і одночасно найбільша складова частина нашої «Спадщини» – «Уголька-Широкий Луг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Новини

Стежка для бьордвочингу в Нижньодністровському національному парку: як доїхати

У цьому матеріалі зібрали поради бьордвочерів Ігоря Вєтохіна, Олександра Бурковського та Сергія Ковальова про досвід птахоспоглядання на стежці "Шепіт заплав".

  • Птахи
  • Без категорії
  • Мандри

Човном пересувалися більше, ніж машиною: експедиція в національний парк «Прип’ять-Стохід»

Парк межує з Білоруссю, лежить у прикордонній зоні. З Києва ми їхали 6 годин чудовою варшавською трасою (автошлях E373. — Ред.). Після Маневичів треба повернути на північ і їхати до Любешева

  • Без категорії
  • Мандри

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: