В Україні почали діяти нові програми моніторингу вод

Здоров’я та життя українців залежить від якості води – підземної, поверхневої чи морської. А для того, щоб правильно діагностувати “хвороби” водних ресурсів потрібно застосовувати сучасні стандарти моніторингу. Вони допоможуть нам отримати точні дані про стан водних ресурсів, і цим подбати про здоров’я українців та довкілля. Ці дані також надважливі для написання планів управління річковими басейнами і виконання Україною вимог Водної Рамкової Директиви ЄС.

Наказами Міндовкілля затверджені:

Цими рішеннями ми продовжуємо втілювати європейські вимоги до державного моніторингу вод в Україні, які схвалені рішенням Уряду ще у 2018 році: https://bit.ly/2X9McXG

Що ж змінилося?

  • підземні води отримали першу програму, створену за європейськими нормами моніторингу.

  • морські води перевірятимуть за 5-річною програмою, що також передбачено євроінтеграційним курсом України.

До речі, дослідження Чорного та Азовського морів здійснюватимуть на науковому судні «Борис Александров», яке Україна торік отримала у подарунок від Королівства Бельгія.

Нагадаємо, що про результати досліджень поверхневих вод ви завжди можете дізнатися на вебсистемі «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів».

Щодо результатів досліджень підземних вод, то вони стануть доступні на  Інтерактивній карті водозабірних споруд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Новини

Човном пересувалися більше, ніж машиною: експедиція в національний парк «Прип’ять-Стохід»

Парк межує з Білоруссю, лежить у прикордонній зоні. З Києва ми їхали 6 годин чудовою варшавською трасою (автошлях E373. — Ред.). Після Маневичів треба повернути на північ і їхати до Любешева

  • Без категорії
  • Мандри

Святогірські спалені сосни. Репортаж з національного парку на лінії фронту

Від початку повномасштабного вторгнення росіян Сергій Ковальов працює як воєнний кореспондент, тому часто буває в зоні бойових дій. Наприкінці лютого — початку березня 2024 року він повернувся з поїздки на Схід, зокрема з території національного природного парку «Святі гори» Донецької області. Публікуємо його текст про цю поїздку.

  • Війна
  • Без категорії

Волонтерський екотур на підтримку національного парку “Холодний Яр” організовує клуб мандрівників “Добре поїхали!”

9 березня відбудеться друга поїздка в національний парк "Холодний Яр" (і це має бути пік цвітіння, прогнозує Ярослав Козак). Учасники матимуть час на фотографії біля підсніжників і побачать визначні місця парку:

  • Без категорії
  • Мандри
  • Оперативно
  • Рослини

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: