Залізнична романтика, цвітіння пізньоцвіта осіннього та ще 5 причин побувати восени в Ужанському нацпарку

Ужанський національний природний парк розташований у Закарпатській області. Розповідаємо, чому ми любимо це місце і кличемо туди вас:
  1. Почнемо з актуального й швидкоминучого. Нині в парку квітне пізньоцвіт осінній. Щоб замовити екскурсію, телефонуйте: 099 790 99 10 (Олег).
  2. У цьому парку охороняють 2500 га букових пралісів! Уявіть, які там повітря і тиша. Через ліси парку прокладено туристичні маршрути та екостежки.
  3. Біля села Княгиня можна побачити місце падіння величезного метеорита — загальною вагою понад 500 кілограмів!
  4. У селі Стужиця зростають найстаріші дуби в Україні — Дуб-чемпіон і Дідо-дуб, яким 1100–1300 років. Тільки подумайте: вони вже були велетами, коли Григорій Сковорода тільки-но народився!
  5. У селах на території парку можна побачити старовинні деревʼяні церкви — памʼятки архітектури. Деякі з них охороняє ЮНЕСКО.
  6. Річка Сян, про яку ми щоразу згадуємо, виконуючи державний гімн, бере початок саме в цьому парку. Як і річка Уж.
Бонус: ідея для незвичайної мандрівки.
Можна побачити красу парку з вагона електрички!
Залізниця через Ужоцький перевал, прокладена австро-угорськими інженерами в 1905 році, є справжнім витвором інженерного мистецтва. 7,5 кілометрів по прямій дорозі між селом Волосянка та Ужоцьким перевалом перетворилися на 19 кілометрів залізницею з серпантинами, підйомами, численними тунелями, віадуками, терасами. Для облаштування залізниці спорудили 5 мостів і 7 тунелів завдовжки 3300 метрів! Парк радить проїхати цей шлях приміською електричкою від станції Волосянка до станції Сянки.
Разом із парком ми розробили туристичну програму з контактами й локаціями, а також підготували матеріал про житло, яке можна орендувати в парку.
Цей матеріал ми підготували спільно з працівниками Ужанського національного природного парку.
Нині в парку діють обмеження на відвідування. Ознайомтеся з ними тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Новини

Орендувати житло в національному парку. Ужанський

Якщо ви плануєте поїздку в гори, радимо зупинитися на ніч в одному з національних парків Карпатського регіону. Розповідаємо про будиночки, де можна заночувати та провести табір в Закарпатській області, в Ужанському парку.

  • Без категорії
  • Мандри

10 причин відвідати Яворівський національний природний парк

Літо минуло, а значить, у потязі чи автотранспорті вже не так спекотно й до національного природного парку комфортніше дістатися. Виїзд на природу — це гарний спосіб перепочити душею та перемкнути думки. У цьому дописі називаємо 10 причин, чому варто поїхати в Яворівський національний природний парк Львівської області.

  • Без категорії
  • Мандри

Заночувати в національному парку. “Сколівські Бескиди”

Національний природний парк "Сколівські Бескиди" розташований у Львівській області. Там можна побачити фортецю княжої доби, піднятися на гору Парашка, відпочити біля водоспаду. Щоб побачити більше, радимо зупинитися на ніч у житлі нацпарку.

  • Мандри
  • Без категорії

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: