Торгівля видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення

Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), містить кілька додатків з переліками видів.

До Додатка I занесені всі види, що перебувають під загрозою зникнення, торгівля якими спричиняє чи може спричинити негативний вплив на їхнє існування. Відповідно до CITES, торгівля зразками таких видів має бути особливо суворо регульована, аби не ставити надалі під загрозу їхнє виживання, й має бути дозволена лише у виняткових випадках.

До Додатка II включені: 

(a) всі види, які не обов'язково перебувають під загрозою зникнення, але можуть опинитися під такою загрозою, якщо торгівля зразками таких видів не буде строго регулюватися; 

(b) інші види, які мають підлягати регулюванню для того, щоб за торгівлею зразками деяких видів, згаданих в підпункті (a) даного пункту, міг бути встановлений ефективний контроль. 

Додаток III включає всі види, які за визначенням будь-якої Сторони (країни, організації) підлягають регулюванню в межах її юрисдикції з метою попередження чи обмеження експлуатації та щодо яких існує необхідність співробітництва інших сторін з контролю за торгівлею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вас може зацікавити

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: