Оновлені дані щодо впливу війни на заповідні території

Згідно з даними оприлюдненими Міндовкілля, площа заповідних територій, що потерпають від війни зменшилася, проте загроза об’єктам під охороною досі критична.

У лісах тимчасово окупованої Херсонщини триває локалізація пожеж. Вогнем пройдено понад 4000 га. Через бойові дії, замінованість територій та окупацію рятувальники та лісівники не завжди можуть повноцінно попереджувати та ліквідовувати пожежі.

12 травня російська ракета влучила у заповідну частину острова Хортиця у Запоріжжі, викликавши пожежу.

У Харкові росіяни знищили єдиний в Україні генетичний банк рослин. Снаряд влучив у будівлю Інституту рослинництва ім. Юр’єва, де зберігалися зразки більш ніж 160 тисяч сортів рослин з усього світу, які збиралися десятиліттями. Таких банків існує лише кілька у світі. Багато видів рослин вже неможливо буде відновити.

Через бойові дії птахи можуть змінити свої міграційні шляхи, які пролягають через Україну. Росія веде бойові дії на заповідних територіях міжнародного та європейського значення і знищує середовища існування рідкісних і ендемічних видів. Через бойові дії деякі унікальні осередки ендемічних видів можуть просто зникнути.

Інформація з сайту Міндовкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: