2 причини, чому варто спробувати сервіси для спостереження за природою

Мандруючи парками і заповідниками десь далеко чи просто прогулюючись парком поблизу дому, ми часто звертаємо увагу на квіти і метеликів, птахів чи ящірок, на безліч інших живих істот, які трапляються на нашому шляху. Іноді ми здивовано питаємо друзів чи самих себе – що це? Їстівне чи отруйте? Корисне чи небезпечне? Як "оце чудо" називається? У кого або де можна дізнатися бодай "ім’я" цієї рослинки чи тваринки?

Причина 1. Довідатися, а що це і хто це?

Працівники парків і заповідників, друзі-біологи, вчителі чи просто ваша бабуся – всі вони безцінне джерело знань! Але далеко не завжди з нами поруч і далеко не все знають… Всю бібліотеку визначників видів рослин і тварин з собою не візьмеш та й користуватися ними нелегко... Натомість сучасні технології пропонують доступ до знань через телефон і комп’ютер – ресурси, додатки та сайти, програми та чати – широкий спектр можливостей задовольнити власну допитливість. Це дуже просто – завантажили фото або звукозапис і отримали відповідь з варіантів того "що це може бути" з доступним "досьє" на цей вид.

Латаття біле і крячок білокрилий

Причина 2. Допомогти науковцям зберегти природу

Більш того – ви можете не лише отримати якісь знання, а й долучитися до тих, хто досліджує природу. Завантажуючи фото та звукозаписи у сховища різноманітних програмних продуктів, ви даєте інформацію, де і коли цей вид зустрічається і на якому етапі життєвого циклу перебуває. Сукупність таких даних від вас і ваших друзів та багатьох інших мандрівників-любителів природи дозволяє вченим значно розширити території досліджень та отримати масиви інформації, які неможливо зібрати лише власними силами.

Їжак білочеревий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: