Як спостерігати за природою з сервісом UkrBIN?

Спостерігаєте за природою, любите подорожувати? Тоді у пригоді вам стане UkrBIN (Ukrainian Biodiversity Information Network) – Національна мережа інформації з біорізноманіття – краудсорсингова інтернет-платформа для збирання, накопичення та обміну даними з біорізноманіття. UkrBIN є громадським проєктом, який підтримується волонтерами та фінансується спільнотою.

Чому саме UkrBIN, а не інші сайти?

По-перше, усі завантажені вами первинні дані зберігатимуться в Україні.
По-друге, оскільки UkrBIN зареєстрований видавцем даних у міжнародній мережі GBIF, то постачальником даних для світової спільноти автоматично стає Україна, а не інші держави, як це відбувається у разі використання сайтів чи додатків, зареєстрованих в інших країнах.
І, по-третє, команда UkrBIN готує та видає швидкі польові визначники у форматі PDF, які зручно гортати та переглядати у смартфоні, і ваші фотографії теж можуть потрапити в такі визначники.

Мережа UkrBIN дозволяє:

  • електронно документувати власні спостереження;
  • керувати своїм списком спостережень;
  • отримувати визначення особисто спостережених видів від фахівців та визначати види, порівнюючи їх зі спостереженнями, що завантажені іншими;
  • накопичувати дані для створення динамічних карт та графіків і користуватися ними;
  • приєднатися до спільноти UkrBIN та обмінюватися з нею спостереженнями, враженнями, планами;
  • сприяти науковим дослідженням біорізноманіття й збереження природи.

Завдяки залученню багатьох аматорів і волонтерів, вдається накопичувати й аналізувати величезні масиви інформації, яких вимагають сучасні стандарти вивчення екології та біорізноманіття.

Документувати поширення видів у природі – важлива справа як для науки, так і для задоволення власної допитливості. Долучайтеся до UkrBIN. Як зареєструватися і почати завантажувати фотографії? На всі ці питання вам відповість Допомога.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: